Lofoten – oktober 2018

In de herfst van 2018 vlogen we naar de Lofoten, een een eilandengroep voor de kust van de provincie Nordland in het noorden van Noorwegen boven de poolcirkel. Koud! Spectaculair! Highly recommended.

We reden vanaf vliegveld Evenes met een huurauto helemaal naar het puntje van de Lofoten in A en van daaruit toerden we heel langzaam terug naar het noorden. Overnachten deden we in Rorbuer – oude houten vissershuisjes. Die zijn in de zomer vrijwel onbetaalbaar, maar in de herfst goed te doen en ruim voorhanden via airbnb.

Ondanks dat het al flink koud en woest weer was hebben we heel veel kunnen hiken. Omdat alle wegen op zeeniveau liggen moet je veel steile hoogtemeters maken voor de beste uitzichten. Even doorbijten dus, maar dan wordt je ook beloond met de meest waanzinnige panorama’s. Het was ook best spannend voor Tessel die nu 5 is. Ze mocht voor het eerst niet meer aan onze hand lopen, maar moest alle wandelingen zelfstandig lopen. Ze heeft de test goed doorstaan, ze mopperde af en toe wel wat, maar er zit zeker een bergwandelaar in haar.