Over ons

Aangenaam kennis te maken! Wij zijn Stijn van Langen en Ellen Wissink. Stijn, bouwjaar 1971, is natuurkundige en werkt als forecasting manager bij Essent. Ellen, bouwjaar 1974, is zelfstandig arbeidshygiënist en fotograaf. Wij houden van het bourgondische leven, muziek, films, en van reizen natuurlijk.

In 2004-2005 zijn we op reis geweest naar Zuidoost Azië, China, Australië en Nieuw-Zeeland. We hadden onze banen en ons huurhuis opgezegd. Een hele goede beslissing, achteraf bekeken. Na een jaartje bijbeunen werden in augustus 2006 huurhuis en baan weer opgezegd en maakten we een lange reis door Zuid-Amerika.

In 2009 kregen wij Teun. Geen reden om te stoppen met reizen vonden wij. Integendeel! We pakten al snel al onze lichtgewicht reisspullen weer in en gingen we met z’n drieën onder andere naar Amerika, Zuid-Afrika en Cuba. Met succes, Teun is een geboren reiziger. In 2012 is Tessel geboren. Vers op de wereld hebben we haar reizigerslust uitgetest in een 4WD in IJsland. Ze is cum laude geslaagd en sinds die tijd gaan we dan ook ieder jaar met z’n vieren zoveel mogelijk weken op pad.

In de loop van de reisjaren zijn we erachter gekomen dat we een voorkeur hebben voor eilanden en “iets” koudere (lees: arctische) gebieden. We houden van dorre kale vlaktes, hoge bergen in combinatie met eindeloze luchten en woeste wolkenpartijen. Zwemmen in ijskoude zeeën en gletsjermeren. Met de auto op een veerboot, zo ver mogelijk wegvaren en daarna op nauwe verlaten bergweggetjes bidden dat je niet al te veel tegenliggers tegenkom. En met de bergschoenen in de dikke modder en ’s winters met je vissersbroek aan de zee inlopen en zeiknat door de branding banjeren. En we houden niet van stilstaan op één plek, er moet beweging zitten in onze reizen. We vinden het fijn de spullen weer achterin de auto te gooien en verder te trekken.

Wat stond er in de laatste jaren op ons reisprogramma? Veel lekker koude bestemmingen zoals Noorwegen, Schotland,de Schotse Hebriden en de Lofoten, maar ook Canada, Taiwan, de Griekse Cycladen en Zuid-Korea.

Wat staat nog hoog op ons verlanglijstje? De Westfjorden van IJsland en Landmannalaugar, Namibië en de lange stoffige wegen in Chili en Argentinië. Ook heeft het bergwandelvirus ons te pakken. In 2020 hebben we in de winter de N500 in het noorden van Schotland gereden en liepen we in de zomer meerdere huttentochten in de Alpen in Zwitserland, Oostenrijk en Italië.