Over ons

Aangenaam kennis te maken! Wij zijn Stijn van Langen en Ellen Wissink. Stijn, bouwjaar 1971, is natuurkundige en werkt als senior kwantitatief analist bij Essent. Ellen, bouwjaar 1974, is zelfstandig arbeidshygiënist en zeer parttime fotograaf. Wij houden van het bourgondische leven, muziek, films, en van reizen natuurlijk.

In 2004-2005 zijn we op reis geweest naar Zuidoost Azië, China, Australië en Nieuw-Zeeland. We hadden onze banen en ons huurhuis opgezegd. Een hele goede beslissing, achteraf bekeken. Na een jaartje bijbeunen werden in augustus 2006 huurhuis en baan weer opgezegd en maakten we een lange reis door Zuid-Amerika. In 2009 kregen wij Teun. Geen reden om te stoppen met reizen vonden wij. Integendeel! We pakten al snel al onze lichtgewicht reisspullen weer in en gingen we met z’n drieën op pad naar verre oorden. En met succes, Teun is een geboren reiziger. In 2012 kwam Tessel erbij. Vers op de wereld hebben we haar reizigerslust uitgetest in een 4WD in IJsland. Ze slaagde cum laude en sinds die tijd gaan we dan ook ieder jaar met z’n vieren zoveel mogelijk weken op pad.

In de loop van de reisjaren zijn we erachter gekomen dat we een voorkeur hebben voor eilanden en “iets” koudere (lees: arctische) gebieden. We houden van dorre kale vlaktes, hoge bergen in combinatie met eindeloze luchten en woeste wolkenpartijen. Zwemmen in ijskoude zeeën en gletsjermeren. Met de auto op een veerboot, zo ver mogelijk wegvaren en daarna op nauwe verlaten bergweggetjes bidden dat je niet al te veel tegenliggers tegenkom. En met de bergschoenen in de dikke modder en ’s winters met je vissersbroek aan de zee inlopen en zeiknat door de branding banjeren. Of met de rugzak op van hut naar hut hoog in de bergen. We houden sowieso niet van stilstaan op één plek, er moet beweging zitten in onze reizen. We vinden het fijn de spullen weer achterin de auto of in de rugzak te gooien en verder te trekken. Daarnaast hebben we iets met alles wat Aziatisch is. Ook dat blijft trekken, en dan is met name Japan onze grote gezamenlijke liefde.