Op reis met Stijn, Ellen, Teun en Tessel

In de planning – Buiten-Hebriden

In de meivakantie van 2018 gaan we naar de Buiten-Hebriden, een groep eilanden voor de westkust van Schotland. Deze eilanden staan sinds een paar jaar ferm bovenaan ons wensenlijstje, met name vanwege de overweldigende natuur, de tropische stranden (met Schotse temperaturen) en het mooie licht om te fotograferen. Dat willen we wel eens meemaken.

We gaan een fiks aantal eilanden bezoeken, waaronder Lewis en Harris (dit is formeel gezien 1 eiland), North Uist, South Uist, Benbecula en Barra. En eigenlijk nog een heleboel meer, want ik schat dat we de 25 eilanden wel gaan aantikken. Op Barra hebben we een accommodatie geboekt die we al jaren op het oog hebben: Vatersay Caravan. Een stacaravan? Jazeker. Maar dan wel op de allermooiste – en afgelegen – plek – die er is denken wij, midden tussen twee stranden in. Ik zou zeker even naar de foto’s kijken, misschien wordt je wel net zo benieuwd als wij.

Het is niet eenvoudig om er te komen, zeker niet als je je auto mee wilt nemen. We moeten er een behoorlijke hoeveelheid veerboten voor nemen en veel kilometers vreten. Ter voorbereiding hebben we een fantastische reisgids op de kop getikt, misschien wel de beste die we ooit hebben gehad: Bradt Outer Hebrides – The Western Isles of Scotland, from Lewis to Barra. Deze gids leest als een goed boek, geweldig. De auteur – Mark Rowe – heeft duidelijk heel veel liefde voor deze eilandengroep.