Reis mee en kijk mee

In de planning – West-Canada 2018

Er staat weer wat moois in de planning: West-Canada! Dat gaan we doen in de zomervakantie van 2018. Het lijkt nog mijlenver weg, maar om goedkope tickets te kunnen scoren moet je er nou eenmaal vroeg bij zijn. Het punt waar we Canada gaan binnenkomen en weer weggaan is Calgary. Vanaf daar gaan we met een binnenlandse vlucht naar Vancouver en dan via Squamish/Whistler naar Vancouver Island. Daar blijven we tien dagen in Ucluelet/Tofino, Alert Bay/Cormorant Island en Quadra Island bij Campbell River. Daarna reizen we in de overige 14 dagen verder naar Revelstoke, via Glacier National Park naar Golden en terug naar Calgary via Yoho national Park, Jasper, Lake Louise en Banff.

Hoe gaan we dat doen? We rijden in een huurauto (one-way van Vancouver naar Calgary) en slapen in cabins/huisjes, veelal gereserveerd via airbnb. Van Vancouver Island tot Golden halen we ons budget van €100 per nacht met gemak, in Jasper, Calgary en Lake Louise zijn de accommodaties door schaarste dubbel zo duur.

Een camper was eigenlijk onze meest favoriete optie, maar dat is helaas schreeuwend duur. Je betaalt gemak €130 per nacht, en dan heb je benzine en campinggeld nog niet eens meegerekend. Daar passen wij voor. Een goedkoop alternatief is het meenemen van tentjes, maar dat zien wij niet zitten. Daar zijn we veel te schijterig voor, met al dat loslopend wild…

Canada