Op reis met Stijn, Ellen, Teun en Tessel

Over ons

Wij zijn Stijn van Langen en Ellen Wissink. Stijn, bouwjaar 1971, is natuurkundige en werkt als forecasting manager bij Essent. Ellen, bouwjaar 1974, is zelfstandig arbeidshygiënist en fotograaf (Wizzinc fotografeert). Wij houden van het bourgondische leven, muziek, films, en van reizen natuurlijk.

In 2004-2005 zijn we op reis geweest naar Zuid-Oost Azië, China, Australië en Nieuw-Zeeland. We hadden onze banen en ons huurhuis opgezegd. Een hele goede beslissing, achteraf bekeken. Na een jaartje bijbeunen in Nederland was het weer tijd om te vertrekken. In augustus 2006 werden huurhuis en baan weer opgezegd en reisden we door Zuid-Amerika. Na een rondreis in 2007 door Frankrijk, Spanje en Marokko begonnen we aan een nieuwe start in Nederland. In 2008 stonden Japan, Griekenland, Spanje en Italië op ons reisprogramma.

In 2009 kregen wij Teun. Geen reden om te stoppen met reizen vonden wij. Integendeel! In 2010, 2011 en 2012 pakten we al onze lichtgewicht reisspullen weer in en gingen we met z’n drieën naar Amerika, Andalusië, Griekenland, Tenerife, Zuid-Afrika en Cuba. En met succes, Teun is een geboren reiziger. In september 2012 is Tessel geboren. In 2013 hebben we haar reizigerslust uitgetest in IJsland en Gozo. Ze is cum laude geslaagd en in 2014 zijn we dan ook naar Curaçao en Japan geweest.

Wat stond er in 2015 tot en met 2017 op het reisprogramma? Brazilië, WalesNoorwegen, Schotland, het oosten van Canada, Taiwan, de Griekse Cycladen in de zomer en Cornwall in de winter. In 2018 gaan we in ieder geval naar de Schotse Hebriden en West-Canada.

In de loop van de reisjaren zijn we erachter gekomen dat we een voorkeur hebben voor eilanden en “iets” koudere (lees: arctische) gebieden. We houden van kale vlaktes, bergen in combinatie met veel zee, eindeloze luchten en woeste wolkenpartijen. Met de auto op een veerboot en dan zo ver mogelijk wegvaren. Met de bergschoenen in de dikke modder en ’s winters met je vissersbroek aan zeiknat worden in de zee. En we houden niet van stilstaan op één plek, er moet beweging zitten in onze reizen. We vinden het fijn de spullen weer achterin de auto te gooien en verder te trekken.

Wat staat nog hoog op ons verlanglijstje? De Faroëreilanden, de Westfjorden van IJsland en de Carratera Austral in Chili.